The Future

Vajon a hagyományos könyv iránti érdeklődés végleg megcsappan? És ez mit jelent reánk, (mű)fordítókra nézve? Visszafordíthatatlan ez a folyamat?

NL: 
Tijdens de Boekenweek 2011, die gisteren (27 maart) werd afgesloten, zijn minder boeken verkocht dan vorig jaar. Veel boekhandelaren zijn 10 procent onder het resultaat van 2010 gebleven, schrijft NRC Handelsblad vandaag. De economische crisis en de opkomst van internetboekhandels zorgen sowieso voor zware tijden voor de traditionele boekwinkel. Maar dat is niet de enige reden voor de daling, want ook bol.com verklaart: “We zijn wel gegroeid, maar minder dan in de andere weken van het jaar.” De tegenvallende omzet was vooral te wijten aan een lagere gemiddelde besteding en het fraaie weer van de afgelopen week, zo valt op te tekenen uit de reacties van twee boekhandels. (bron: nrcnext.nl)

 HU:
Az idén a holland Könyvhét kevesebbet jövedelmezett, mint 2010-ben. A tíz nap alatt (március 17-27) az eladott könyvekből származó bevétel sok könyvesboltban 10 százalékkal elmaradt a tavalyi eredményekhez képest. Ezt írja ma az NRC Handelsblad. Amúgy is nehéz időket élnek a hagyományos könyvesboltok, a gazdasági krízis és az internetáruházak miatt. De a bol.com, az egyik legnagyobb online könyvesbolt is kevesebb forgalomról számol be: “Nőtt a forgalom, de kevésbé, mint az év más heteiben.” A visszaeső vásárlási arány leginkább annak betudható, hogy általában kisebb összeget költöttek a vevő, valamint annak, hogy az elmúlt héten nagyon szép időnk volt, mondja a két megkérdezett bolttulajdonos. (Forrás: nrcnext.nl Ford: RHM)

One thought on “The Future

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *